Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın merdiven kapısının en sarih özelliklerinden bir öbürü de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Binalarda belirli standartlarda ülke alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı dürüst itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik branş şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı kucakin az çok mesleklevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Geniş olmalıdır: Ivedili çıkış bapları, ansızın bir araba insanın fıldırca çıkış yapabilmesi muhtevain yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve kolaylık olması mealına gelir.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve bakımları düzgün olarak konstrüksiyonlmalıdır. Bapnın intizamlı çallıkışmasını sahip olmak yürekin menteşeler, yangın kapısı kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden üstelikşenlerin durumu muayene edilmeli ve icabında bakım dokumalmalıdır.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz olduklarını intizamlı kontroller ile denetlemek ve incelemek değerlidir.

Sınav İşlemleri: Baplar rutin aralıklarla yetkililer tarafından test edilmelidir. Kapıların her an ulaşılabilir olması ve çın çallıkışması önemlidir.

Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en taban kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

İşaretlendirmeler: Evgin durumlarda kullanılması müstelzim bapların tamamı teamülaretlenmelidir. Üzerinde “acil çıkış” makalesı kâin baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan bar ve yaman sızdırmaz özellikleri başlamak zorundadır.

Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir tehlike çabucak kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak bünyeda olmalıdır.

Yangın kapılarının ve elan biriyi yangın ekipmanın nite kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın elbette esenlandığını öğrenmek kabil temel durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Report this wiki page